X

Nokas har bytt namn till Avarn Security
Avarnsecurity.se

Gå till avarnsecurity.se »

Nokas fortsätter med kontanthantering

Fortsätt till Nokas.se »

Loomis förvärvar Nokas Värdehantering i Sverige

Loomis AB har, genom det helägda dotterbolaget Loomis Sverige AB (Loomis Sverige), ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i aktiebolaget Nokas Värdehantering AB (Nokas Värdehantering), ett dotterbolag till Nokas Kontanthåndtering AS i Norge. 

Gisle Sveva, Managing director i Nokas Cash Handling, säger:

- Sverige har blivit en utmanande marknad med betydande nedgång i kontantvolymen under de senaste åren. Myndigheternas åtgärder räcker inte heller till för att förbättra situationen. Vår slutsats är att det inte finns utrymme för två aktörer framöver i den svenska marknaden. För att säkra vår finansiella situation och inte minst för att kunna ge våra medarbetare de bästa möjligheterna för framtiden, har vi därför valt att sälja vår uppräknings- och transportverksamhet i Sverige. Vi kommer fortsätta med vår uttagsverksamhet i Sverige inom Nokas CMS AB, en verksamhet som är en god bidragsgivare till Nokas Cash Handlings lönsamhet.

Patrik Andersson, Vd och koncernchef i Loomis, säger:
- Förvärvet av Nokas svenska värdehantering ger oss ytterligare möjligheter att utveckla vårt serviceerbjudande på den svenska marknaden. Vi är övertygade att vi kan öka mervärdet för våra nytillkomna kunder men även för våra befintliga kunder i Sverige. Vi välkomnar alla nya anställda och kunder till Loomis.

For mer information:
Hos Nokas: Thomas Ohlsson, Försäljningsdirektör
Hos Loomis: Stefan H Johansson, Sälj och Marknadschef